Foto_header_TVW_2020-2a.jpg

In het voor- en najaar doet de jeugd van TV Wapenveld mee aan de KNLTB-competitie. Dit gaat in teamverband tegen jeugd van andere (boven)regionale tennisverengingen. Kijk bij jeugdteams welke teams nu competitie spelen.

Er zijn een aantal verschillende mogelijkheden om competitie te spelen. Welke vorm voor jou het meest geschikt is afhankelijk van je leeftijd en hoe lang je al tennist.

KNLTB-competities

De KNLTB organiseert een aantal competities in het voorjaar (begin april t/m begin juni). De volgende vormen zijn er:

World Tour Rood en Oranje
De World Tour Rood en Oranje is voor onze tenniskids R&O een uitstekende mogelijkheid om in teamverbad wedstrijdjes te spelen tegen kinderen van gelijke leeftijd en speelniveau. De teams bestaan uit minimaal 2 spelers en kan zowel uit jongens, meisjes of gemengd bestaan. De wedstrijden worden in het voorjaar (periode 1: maart/april en periode 2: juni) en najaar (sept t/m okt) gespeeld op zondagmorgen en beginnen om 9.00 of 10.00 uur. Zie ook het wedstrijdaanbod op tenniskids.nl.

Er wordt gespeeld in twee sterktes per categorie, nl Rood 1 en 2 en Oranje 1 en 2.

World Tour Groen
Aansluitend op rood en oranje kom je in een Groen team, die bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 spelers. Een team kan bestaan uit jongens en/of meisjes. De wedstrijden worden gespeeld op de zondagmorgen in het voorjaar (april/mei) en najaar (september/oktober).

Districtscompetitie afd Midden
De districtscompetitie is op zaterdagmorgen met categorie 11 t/m 17 jaar. De wedstrijden beginnen om 9.00 uur. Als team speel je tegen tegenstanders uit het district Gelderland en Utrecht. Bij de jongens- en meisjes competitie speelt het team 6 partijen (4x JE/ME en 2x JD/MD) en bij de gemengde competitie 5 partijen (JE - ME – JD – MD – GD). 

Landelijke competitie
Een team (jongens, meisjes of gemengd) wordt naar speelsterkte ingedeeld in de hoofdklasse, 1e klasse, 2e klasse of 3e klasse. Landelijk wil zeggen dat je bij uitwedstrijden wat verder moet reizen. De wedstrijden beginnen op zondagmorgen om 10.00 uur (aanvang thuis). Bij de jongens- en meisjes competitie speelt het team 6 wedstrijden (4x JE/Me en 2x JD/MD) en bij de gemengde competitie 8 wedstrijden (2x JE, 2x ME, JD, MD, 2x GD).

Algemeen
Indien je lid wordt bij ons en je gaat trainen, dan zal de trainer, indien hij denkt dat je er aan toe bent, vragen of je ook competitie wilt spelen. Het is niet meer dan een logische stap indien je wedstrijden wilt spelen en je speelniveau wilt verbeteren.

Competitievoorwaarden
Competitiespelen in een team bij onze vereniging is voor iedereen een vrije keus, maar het betekent wel dat je aan een aantal voorwaarden moet voldoen. De belangrijkste zijn dat je ’s zomers 2 x per week gaat trainen (geldt niet voor rood en oranje) en dat je in de voorafgaande winter hebt getraind. Aangezien de vereniging alle jeugdtrainingen subsidieert, zijn er een aantal voorwaarden voor competitiespelen opgesteld.

Indeling teams
De samenstelling van de teams wordt door de trainer en jeugdcommissie bepaald. In oktober/november zal de trainer de jeugdleden polsen of jeugdleden competitie willen spelen in april/mei. Hoewel hij rekening zal houden met je voorkeur bepaalt hij uiteindelijk in welk team en soort competitie je gaat spelen. Hij heeft hierin een sterk bepalende en adviserende functie aan de jeugdcommissie. Elk jeugdlid/ouder moet per mail bevestigen akkoord te gaan met de indeling en de voorwaarden. Hiermee verplicht je jezelf om in april/mei competitie te spelen voor TV Wapenveld. Alleen bij onmacht is terugtrekking mogelijk.

Teams en begeleiding
De ouders van de competitiespelers worden ingedeeld voor het begeleiden bij thuiswedstrijden en rijden/begeleiden bij uitwedstrijden. We streven ernaar om minimaal 2 vaste begeleiders per team te krijgen. Onze ervaring is dat dit positief werkt op de prestaties en functioneren van de teamspelers en op de begeleiders zelf bij het coachen, het rijden bij uitwedstrijden en afwisselen als begeleider.

Competitiebijeenkomst
Eind maart is er een competitiebijeenkomst voor de World Tour rood en oranje en de jeugdcompetities op zaterdag en zondag. Op deze avond krijgen alle competitiespelende jeugdleden, ouders en teambegeleiders informatie over de competitie. De aanvoerders van het team krijgen uitgereikt de indeling van de wedstrijden en begeleiding, het KNLTB-competitieboek en informatieve en praktische tips voor de teambegeleider. Deze worden achteraf ook aan alle spelers gemaild.

Bondspasjes
Voor het spelen van competitie zijn spelers verplicht om in het bezit te zijn van een KNLTB-spelerspas. Alle spelers moeten deze tijdens een wedstrijd bij zich hebben en afgeven aan de aanvoerder voor het opmaken van de opstelling. De bondspasjes zijn eind maart vanaf de competitiebijeenkomst af te halen in het clubgebouw onder voorwaarde dat de jaarcontributie is betaald.

Voor vragen over de competitie kun je terecht bij de jeugdcommissie (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het weer

 

Agenda

Geen evenement in de kalender
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Afhangbord

Klik hier om digitaal af te hangen

Sponsoren