Foto_header_TVW_2020-16.jpg

Tenniskids koplogo 1 bij TVW

Alle kinderen t/m 10 jaar, die zich bij onze club aanmelden en gaan tennissen, komen in onze trainingsgroepen van Tenniskids.

Wat is tenniskids?

Met Tenniskids is het spelenderwijs leren tennissen, waarbij spelplezier en het ontwikkelen van vaardigheden voorop staan. Aangepaste baanlengtes, zachtere ballen en speciale lesmaterialen sluiten perfect aan bij de mogelijkheden en de belevingswereld van jonge kinderen. Ze leren het tennisspel op een manier, die past bij hun fysiek, emotionele ontwikkeling en technische en tactische vaardigheden.

Tenniskids gebruikt drie stappen om jonge kinderen voor te bereiden voor het echte tennisspel op een hele baan. Van Rood naar Oranje en Groen!

Tenniskids Rood

In deze eerste fase maken de kinderen kennis met het tennisspel. Zij starten met het ontwikkelen van basisvaardigheden zoals bewegen en coördinatie. Ook nemen ze deel aan veel leuke tennisactiviteiten en spelen korte wedstrijden.

Tennisbaan rood met ollies

 • Leeftijd 4-8 jaar
 • Baan 12 x 6 m. (minibaan)
 • Spelen met een zachte foambal (stage 3)
 • Rackets 43-58 cm lang

 
Tenniskids Oranje 

In deze tweede fase wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling van de basisvaardigheden. Kinderen leren nieuwe slagen en technieken, die hen voorbereiden op het spelen op driekwartbanen. De wedstrijden en rally’s worden steeds langer.

Tennisbaan oranje met ollies

 • Leeftijd 7-8 jaar, afhankelijk van lengte en kracht van het kind
 • Driekwartbaan
 • Spelen met een lichte en zachte bal (stage 2)
 • Racket 58-63,5 cm naargelang kracht en lengte kind


 Tenniskids Groen

De voorbereiding op het ´hele baan´ tennis! Kinderen in deze leeftijd zijn groter en sterker en dus in staat de hele baan te bestrijken. Techniek en tactiek wordt verder ontwikkeld, evenals atletische vaardigheid. Wedstrijden worden wederom langer en competitietennis speelt een belangrijke rol.

Tennisbaan groen met ollies

 • Leeftijd gemiddeld 8-9 jaar en ouder
 • Een volledige tennisbaan
 • Iets zachter bal dan normaal (stage 1)
 • Racket 63,5-66 cm afhankelijk kracht en lengte speler

 

De trainingsmethode van Tenniskids gaat uit van de mogelijkheden van het kind op een bepaalde leeftijd. De leerfasen zijn duidelijk en de kinderen worden op een attractievere wijze beloond en gemotiveerd. Een ander belangrijk aspect is dat we de interesse voor tennis langer vasthouden en daarmee de kinderen langer aan de club binden.

Wil je meer weten? Bekijk de officiële Tenniskids-brochure, een uitgebreidere versie van het bovenstaande en/of de officiële website van Tenniskids (www.tenniskids.nl).

Wil je meer weten over de Tenniskids mogelijkheden bij TV Wapenveld, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het weer

 

Agenda

Geen evenement in de kalender
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Afhangbord

Klik hier om digitaal af te hangen

Sponsoren